Techtron
Klant login
U bevindt zich hier: Techtron » Nieuws » Energieverbruik inzichtelijk maken
Deel deze pagina via:
  • Energieverbruik inzichtelijk maken
Energieverbruik inzichtelijk maken

Voordat energiebesparende maatregelen in de onderneming worden toegepast, is het goed om inzicht te krijgen in de huidige bedrijfsprocessen. Die stap kan worden gezet met energiemonitoring.

Het elektra-, water- en gasverbruik zijn in de meeste gevallen de kernpunten waar het bij energiemonitoring om draait. In het bedrijfsleven begint monitoren van het energieverbruik met het installeren van onze geavanceerde energiemeter. In eerste instantie gebeurt dit bij de hoofdaansluiting, maar het is ook mogelijk dit uit te voeren op een onderliggend niveau in uw installatie. Onze energiemeter is in staat om pulsen van bijvoorbeeld gas- en watermeter te verwerken en de totalen te tonen. Tevens wordt alle data uit uw installatie gelogd, zodat u over een bepaalde periode de verbruiken inzichtelijk heeft.

Het draait bij energiemonitoring dan ook vooral om inzicht, terugkijken en vergelijken waarbij het uiteindelijke doel energiebesparing is. De praktijk wijst uit dat door energiemonitoring minstens 15% aan energiekosten wordt bespaard. En dat alleen al door meer inzicht te krijgen!

Vooral voor de industriële sector biedt energiemonitoring een uitkomst. De continuering van bedrijfsprocessen is in deze sector erg belangrijk. Stilstand als gevolg van een slechte netkwaliteit kunnen hoge kosten als gevolg hebben. Door middel van energiemonitoring kunt u de netkwaliteit continu bewaken en daarop anticiperen. In deze sector zijn zowel de verbruikskosten als de ‘Power Quality’ zeer belangrijke factoren.

Andere sectoren / organisaties waar energiemonitoring een toegevoegde waarde is zijn gemeentehuizen, sporthallen, scholen, woningbouwcoöperaties en MKB-bedrijven.

TechTron biedt voor alle sectoren oplossingen op maat.

Mochten er vragen rondom het onderwerp zijn, neem dan vrijblijvend contact op met:
Tom Rutten T: 06 51175808 E: t.rutten@techtron.nl
Gert van Dijk T: 06 52351438 E: g.vandijk@techtron.nl

REACTIES
    Er zijn nog geen reacties voor dit item
REAGEER OP DIT ARTIKEL

nieuwsbrief