Techtron
Klant login
U bevindt zich hier: Techtron » Nieuws » Onderwijs verbinden met de praktijk
Deel deze pagina via:
  • Onderwijs verbinden met de praktijk
Onderwijs verbinden met de praktijk

Voor een periode van tien weken wilde Benjamin Floor, student Elektrotechniek Engineering aan het Hoornbeeck College, kennis en ervaring op doen bij een grotere organisatie. Een kijkje achter de schermen bij een breed georiënteerde elektrotechnische dienstverlener met diverse specialismen was de reden dat TechTron werd benaderd.

“De eerste drie weken was ik vooral werkzaam op de afdeling Elektrotechniek. Hier heb ik goed leren CAD tekenen, zowel bouwkundig als elektrotechnisch en mocht ik mij verdiepen in verlichtingsberekeningen. Al vrij snel mocht ik zelfstandig opdrachten uitvoeren. Op die manier leer je heel veel. Mocht ik hulp nodig hebben, waren mijn collega’s altijd bereid om te helpen of uitleg te geven.”

“Het programmeren van KNX was 1 van mijn doelstellingen, gelukkig kon ik hiervoor bij de afdeling Technisch Beheer terecht. Hier worden technische oplossingen bedacht voor speciale installaties. Denk aan de snelheidsmeter in een glijbaan van een zwembad, maar ook worden technische oplossingen ontwikkeld op het gebied van KNX en energiemonitoring. Elke oplossing heeft een andere aanpak, wat veel verschillend werk oplevert. Geen dag is hetzelfde en dat spreekt mij erg aan.”

“De collega’s van Technisch Beheer lieten mij een kleine KNX-proefopstelling uitvoeren, waarop ik steeds meer onderdelen kon aansluiten en uiteindelijk de koppeling maakte met mijn tablet. Het ontwerpproces dat daar bij komt kijken, is iets wat mij enorm boeit.”

“TechTron heeft verschillende afdelingen. Een klant specifieke opdracht wordt serieus opgepakt en uitgevoerd. Dit wordt vakkundig gerealiseerd omdat het een groot bedrijf is met veel specialisten in dienst. Ik heb niet alleen veel geleerd op technisch gebied, maar ook hoe het er aan toe gaat bij een groot elektrotechnisch bedrijf.”

Het zou maar zo kunnen dat we Benjamin na het afstuderen weer terug zien bij TechTron, maar eerst wil hij nog verder leren en een hbo-studie volgen. We wensen Benjamin veel succes met zijn verdere loopbaan.

REACTIES
    Er zijn nog geen reacties voor dit item
REAGEER OP DIT ARTIKEL

nieuwsbrief