NN Netherlands in het kort

“NN Netherlands is sinds 2003 onderdeel van het Amerikaanse NN Inc. We produceren componenten voor kegellagers, met name kegels en kooien. Dat doen we onder meer voor de automobielindustrie. Op onze productielocatie in Veenendaal werken circa 310 mensen.”
“We zijn een massaproducent. Elke dag produceren we 5,5 miljoen kegels. Kleine componenten die we vervaardigen met een tolerantie van hooguit 2 Micron! De betrouwbaarheid van het proces is dan ook heel belangrijk. Elke productiestop als gevolg van een storing is een risico voor de kwaliteit. Niets is betrouwbaarder dan een lopend proces!”

Techtron als huisleverancier
“Toen ik hier in 1981 begon, was TechTron al huisleverancier. Ze repareerden en reviseerden elektromotoren en verzorgden het installatiewerk. Later zijn ze ook machinebesturingen voor ons gaan ontwikkelen en de IT-infrastructuur (bekabeling) gaan aanleggen. Van hoofdverdeler tot wandgoot: het wordt allemaal aangelegd en onderhouden door TechTron. Ze kennen ons bedrijf inmiddels door en door en hebben aan een half woord genoeg. 

Van storing tot groot project
“Een voorbeeld van een groot project waarbij TechTron was betrokken, is de automatisering van de slijplijnen. We hebben 25 van zulke productielijnen, elk zo’n20 meterlang. Elke lijn bestaat uit verschillende machines die de staalrolletjes bewerken. TechTron heeft de besturing vervangen voor een nieuwe PLC-besturing. Bij deze en kleinere projecten speelt betrouwbaarheid een belangrijke rol. Voordat een machine wordt vrijgegeven voor de productie, wordt deze uitgebreid getest.”

Bewust uitbesteden
“We hebben zelf een technische dienst. Maar deze verleent primair services bij storingen. Onze technische mensen hebben te weinig tijd voor het (om)bouwen van machines. Dat besteden we uit aan TechTron.”

Het belang van NN Netherlands staat voorop
“TechTron denkt mee vanuit ons belang. Ze verkopen ons iets alleen als het toegevoegde waarde heeft. Zo hebben ze de verlichting vervangen door energiezuinige TL-buizen met een lange levensduur. Misschien niet goed voor hun omzet, maar wel voor onze kosten. Leveranciers die ons nieuwe producten of technologieën willen verkopen, verwijzen we door naar TechTron. Als TechTron ervan overtuigd is dat het goed is voor ons, horen we het vanzelf. Ik hecht veel waarde aan hun oordeel.”

De 4 K’s voor NN Netherlands
“Leveren zoals afgesproken, dat is de K van kwaliteit bij TechTron. Of het nu gaat om specificaties of de planning, ze komen hun afspraken na. Ze hebben kennis van nieuwe technieken, maar ook kennis van ons als klant. De contactpersonen en monteurs komen hier al jaren over de vloer; we hoeven ze de weg niet meer te wijzen. Dat past bij hun K van klantgerichtheid. TechTron is gericht op ons belang en een lange termijnrelatie. Dat heeft alles te maken met de kracht van het onze samenwerking. Er is wederzijds vertrouwen. En dat is goud waard!”