Techtron
Klant login
slider-techtron
  • Potentiële problemen worden tijdig gesignaleerd Problemen oplossen en niet groter maken
slider-techtron
U bevindt zich hier: Techtron » Referenties » Potentiële problemen worden tijdig gesignaleerd
Deel deze pagina via:
Potentiële problemen worden tijdig gesignaleerd

Bloeiend mengvoederbedrijf P. Bos liet zich adviseren om ongeplande stilstand in het productieproces tegen te gaan. Dhr. de Vries, productiechef P. Bos veevoeders, vertelt zijn ervaring met thermografische inspectie.

P. Bos veevoeders in het kort
P. Bos veevoeders is een vierde generatie familiebedrijf en behoort tot de middelgrote mengvoederbedrijven in Nederland. Ze produceren meer dan 150.000 ton mengvoeder op jaarbasis, waaronder voeders voor legpluimvee -, vlees - en fokvarkens - rundvee - en kalverenvoeders. Daarnaast verkopen ze diverse hobbydiervoeders. Ze beschikken over een team van 30 specialisten en de bedrijfscultuur binnen de organisatie is no-nonsense en resultaatgericht.

Kwaliteit en continuïteit hoog in het vaandel
Dhr. de Vries: “De groei van ons productiebedrijf kan geen dag stilstand permitteren. Helaas is ons dit weleens overkomen en dan met name wanneer de machines het zwaarst belast werden. De verloren productiedagen kunnen we in drukke tijden niet meer goed maken, vandaar dat we een oplossing zochten om de ongeplande stilstanden aan de machines te voorkomen.”

Potentiële problemen tijdig signaleren
“TechTron introduceerde de thermografische inspectie, een methode om toekomstige stilstand aan installaties of machinepark voor te zijn. Niet alleen de storingen worden op die manier in een vroeg stadium geconstateerd, maar ook de oorzaak wordt inzichtelijk gemaakt.”

Onder de oppervlakte
Thermografie is een meetmethode waarbij de temperatuur in kaart wordt gebracht. Met behulp van een infrarood camera wordt de installatie geanalyseerd en wordt naar een constatering toegewerkt. “De inspectie geeft meer informatie dan met het blote oog te zien is”, vertelt Andre van de Bovenkamp, Manager Service en Inspectie. “We zien bijvoorbeeld dat zekeringen, lagers, poelies, v-snaren of tandwielkasten erg heet zijn. Dit wordt gerapporteerd, maar tevens gaan we ook op zoek naar de verklaring en verzorgen de eventuele revisie ook. We voorkomen dat kleine mankementen tot grote incidenten leiden.”

Preventief onderhoud ontzorgt
Dhr. de Vries: “Tijdens de inspectie kunnen de installatie en het machinepark blijven functioneren, wat essentieel is voor onze productie. Daarnaast neemt het een hoop zorgen weg, omdat we tijdig onderhoud inplannen en niet voor verrassingen komen te staan. We zien een vermindering in de onderhoudskosten en de levensduur van de machines wordt verlengd”.

Optimaliseren van productieproces
“TechTron is een klantgerichte organisatie, waarmee we een jarenlange, prettige samenwerking hebben opgebouwd. We zien de thermografische inspectie als een toegevoegde waarde en zijn erg tevreden over de werkwijze. Het eerste jaar was het adviesrapport aanzienlijk, maar de afgelopen jaren nemen de aandachtspunten flink af. We vinden het belangrijk om de bevindingen serieus aan te pakken voor het optimaliseren van ons productieproces”, aldus dhr. de Vries.

BEDRIJFSPROFIEL
Bedrijf: P. Bos Veevoeders
Omschrijving:
Website:
www.pbosveevoeders.nl

nieuwsbrief