Techtron
Klant login
slider-techtron
  • "TechTron heeft haar verantwoordelijkheid genomen"
slider-techtron
U bevindt zich hier: Techtron » Referenties » "Professioneel, gedreven en flexibel gehandeld"
Deel deze pagina via:
"Professioneel, gedreven en flexibel gehandeld"

SanoRice heeft de afgelopen decennia een enorme groei doorgemaakt en verwacht ook in de toekomst te blijven groeien. Ruimte voor verdubbeling op de productielocatie op eigen terrein bleek dan ook noodzakelijk. Dhr. Hey, Senior Projectmanager SanoRice Holding BV, vertelt over het proces:

“We benaderden TechTron voor zowel de elektrotechnische installaties als de besturingstechniek voor de nieuwe fabriek. Een grote uitdaging in een kort tijdsbestek, waarbij flexibiliteit en inzicht een vereiste was. Door de jarenlange samenwerking weten we dat we bij TechTron aan een half woord genoeg hebben.”

Strakke planning
Anders dan gebruikelijk besloot SanoRice, naast de hoofdaannemer, de nevenaannemers zelf te contracteren. Dhr. Hey zegt: “Het voordeel van deze aanpak was dat de totale planning in eigen beheer was, ondersteund door een coördinatieovereenkomst. Daarnaast werd er met korte lijnen en snelle besluitvorming gewerkt en er ging geen kennis verloren. We calculeerden een bouwtijd van 6,5 maand in, waarbij een grote hoeveelheid werk verzet moest worden.”

Combinatie van verschillende disciplines
De specialisten van Industriële Automatisering namen de ontwikkeling van pofmachinebesturingen, procesmenginstallaties en besturingssoftware voor hun rekening. Met het oog op de toekomst zijn voorzieningen getroffen voor ongeveer een derde van het uiteindelijk totaal te plaatsen pofmachines, voldoende mengers en transport naar de inpakafdeling. Voor de benodigde energie-infrastructuur heeft de afdeling Elektrotechniek, in samenwerking met Stedin, de coördinatie verzorgd voor het plaatsen van een nieuw inkoopstation. Het verwachtte vermogen is berekend op 3 extra transformatoren, waarvan momenteel twee stuks zijn geplaatst en aangesloten. Installaties zijn aangelegd met energierails wat voor een duidelijke infrastructuur zorgt. Uit hygiënisch oogpunt is dit ook een logische keuze geweest voor SanoRice. Het nieuwe pand is voorzien van Philips led verlichting vanwege energiebesparing en een aangename werkomgeving voor het personeel.

Samenwerking
TechTron heeft binnen dit project de advisering tot en met de realisatie van zowel elektrotechnische als besturingstechnische installaties uitgevoerd, waarbij 24/7 service geboden werd. ”Het is prettig samenwerken met een betrouwbare partij die kennis heeft van het proces, de foodbranche en de organisatie. TechTron heeft haar verantwoordelijkheid genomen en alles waargemaakt. We zijn dan ook louter positief over het eindresultaat”, aldus Dhr. Hey.

BEDRIJFSPROFIEL
Bedrijf: Sano Rice
Omschrijving:

The specialist in rice and corn cakes
SanoRice is one of world´s largest private label producers of conventional, organic and Fair-Trade rice, corn and wheat cakes, and other rice and corn snacks.

Website:
www.sanorice.nl

nieuwsbrief