Techtron
Klant login
slider-techtron
  • Eerste tafeltennisvereniging met deze hoge verlichtingssterkte Accommodatie baadt in extra licht
slider-techtron
U bevindt zich hier: Techtron » Referenties » Eerste tafeltennisvereniging met deze hoge verlichtingssterkte
Deel deze pagina via:
Eerste tafeltennisvereniging met deze hoge verlichtingssterkte

TechTron adviseerde Tafeltennisvereniging SKF over de verduurzaming van de accommodatie. Dhr. Versteegen, Manager Facilitaire Dienstverlening TTV SKF, vertelt over het resultaat:

“We wilden een energiebesparing realiseren, maar tegelijk moest ons lichtniveau ook omhoog om aan de nationale eisen van 600 lux te voldoen. TechTron is een betrouwbare partner, waarmee we al 20 jaar naar tevredenheid zaken mee doen. In samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond wilden we tot een goede oplossing komen.”

Accommodatie baadt in extra licht
Henk de Man, accountmanager TechTron, legt uit: “We hebben de 104 traditionele armaturen vervangen door 54 Maxos Led Performer van Philips. Met minder lampen wordt een hogere lichtkwaliteit gecreëerd. De nieuwe led-verlichting levert nagenoeg een verdubbeling van de lichtopbrengst. De pv-installatie met 84 panelen zorgt voor de energiezuinige neutrale elektrotechnische installatie.”

Flexibiliteit met Dali
“Het Dali systeem zorgt dat het lichtniveau in stappen tussen 350 lux en 1100 te regelen is. SKF is daarmee de eerste tafeltennisvereniging van Nederland met deze verlichtingssterkte. Natuurlijk is dit hoge lichtniveau niet altijd noodzakelijk. Maar de vereniging wilde in ieder geval kunnen voldoen aan de eisen van de ITTF. Tevens regelt het systeem dat er gedeelten van twee zalen naar behoefte afzonderlijk verlicht kunnen worden.”

Forse energiebesparing
Dhr. Versteegen: “Apetrots zijn we op de uitslag van de lichtmeting en de forse besparing van 60% op de energiekosten. Niet alleen de leden, maar ook de omliggende verenigingen reageren zeer positief op zowel de lichtsterkte als de verduurzaming van de accommodatie. De samenwerking heb ik als heel plezierig ervaren. Er werd goed op onze wensen ingespeeld en wat werd beloofd, is zeker nagekomen. TechTron heeft een 100% resultaat opgeleverd!”

BEDRIJFSPROFIEL
Bedrijf: Tafeltennisvereniging SKF
Omschrijving:

Oude situatie met conventionele verlichting

Website:
www.ttv-skf.nl

nieuwsbrief