Techtron
Klant login
slider-techtron
  • In TechTron zochten we een sparringspartner hoge snelheden realiseren
slider-techtron
U bevindt zich hier: Techtron » Referenties » In TechTron zochten we een sparringspartner
Deel deze pagina via:
In TechTron zochten we een sparringspartner

Dromec zocht innoverende partner voor het hele traject  
Dhr. Drost, Sales Director Dromec BV, over de samenwerking met TechTron    

Dromec in het kort
Dromec BV is een bedrijf waarbij het accent ligt op een creatief gebruik van technische kennis. Ze produceren aandrijvingen, lieren en haspelmachines. De hoofdaannemers bevinden zich in de industriële, maritieme en agrarische sector en in de voedingsindustrie. Met een team enthousiaste medewerkers leveren zij kwalitatief, passende oplossingen en zijn zij in staat maatwerk te leveren.

Vraag
”We benaderden TechTron voor de ontwikkeling van een besturingstechnische installatie voor een botsproefsysteem. Dit systeem moest auto’s in 80 meter naar 100 km/h brengen, binnen een versnellingstijd van 5 seconden. Niet om de veiligheid van auto’s te testen, maar de impact van een aanrijding op lantaarnpalen. Een enorme versnelling die we nog niet eerder gerealiseerd hadden. In TechTron zochten we een sparringpartner om deze grensverleggende uitdaging aan te gaan”, vertelt dhr. Drost.

Aanpak
Voor deze klantspecifieke opdracht waren de taken heel duidelijk verdeeld. Dromec ontwikkelde de lier en TechTron voerde de complete besturingstechnische engineering uit, bouwde de panelen, installeerde het systeem en stelde in samenwerking met Dromec, de lier in bedrijf. De specialisten van Dromec kozen voor een tractielier voorzien van staalkabel, om de hoge versnelling te realiseren. Een extra aandrijving moest regelen dat de staalkabel in de lier op voorspanning werd gehouden. Dhr. Drost: “De grootste uitdaging zat in het selecteren van de juiste aandrijving. De snelheid, van het op- en afrollen van de kabel, moest niet alleen in een zeer korte tijd naar ongekende hoogte gebracht worden, maar deze moest ook behouden blijven. TechTron had hierin een adviserende rol.”

Oplossing
Arian van Elst, projectleider TechTron: “De keuze viel uiteindelijk voor een aandrijving met 2 servomotoren, omdat deze de kenmerken: dynamisch en nauwkeurig bevatten. Ook is gedacht aan de veiligheid. Naast een touchpanel is gebruik gemaakt van een dodemansfunctie. Verder zijn noodvoorzieningen toegevoegd zoals accu’s, remmen en remweerstanden.”

Samenwerking
“Voor beide partijen was de opdracht een grote uitdaging, waarbij we ook te maken kregen met een kort tijdsbestek. TechTron is een betrouwbare partner waarmee we graag samenwerken”, vertelt dhr. Drost. “Motoren bewust kortstondig overbelasten is een prestatie van formaat. De nauwe samenwerking heeft ervoor gezorgd dat we deze snelheden aankunnen. De vele gesprekken en het meedenken van de mensen van TechTron, getuigt van veel kennis en kwaliteit. We hebben samen het gehele traject in eigen beheer gehad: van ontwikkeling tot productie van testomgeving. Een proces waar we enorm trots op zijn.”

BEDRIJFSPROFIEL
Bedrijf: Dromec BV
Omschrijving:
Website:
www.dromec.nl

nieuwsbrief