Techtron
Klant login
slider-techtron
  • “Door led is onze werkomgeving verbazingwekkend verbeterd” SanoRice ging voor led!
  • “Door led is onze werkomgeving verbazingwekkend verbeterd” SanoRice ging voor led!
slider-techtron
U bevindt zich hier: Techtron » Referenties » “Door led is onze werkomgeving verbazingwekkend verbeterd”
Deel deze pagina via:
“Door led is onze werkomgeving verbazingwekkend verbeterd”

Theo Hey, Senior Projectmanager SanoRice Holding BV 

Achtergrond

SanoRice is één van de grootste private label producenten ter wereld in rijstwafels, maïswafels en andere wafels en snacks met granen. Het hoofdkantoor en de productielocatie SanoRice Netherlands B.V. zijn gevestigd in Veenendaal. Daarnaast staat er een fabriek in België en een fabriek in Italië. Dhr. Hey: “Zowel in Nederland als in België wilden we onze lichtopbrengst verbeteren, want de werkomgeving was voor ons personeel niet goed genoeg op dat gebied. Hierover zijn we in gesprek gegaan met Techtron”.

Uitdaging

Begin 2013 werd in Veenendaal een bestaande productielocatie omgebouwd tot een food proved magazijn. De oude, conventionele verlichting moest in dit project vervangen worden door food proved ledverlichting. Ook in België lag voor SanoRice een uitdaging, want in die fabriek was zowel de verlichting van het bestaande magazijn als de inpak productielijn niet voldoende. Er bestond weinig gelijkmatigheid in het licht en er waren ook veel donkere plekken. Afgelopen april en mei is ook daar de verlichting compleet vernieuwd. “Naast het verbeteren van de werkomgeving, vonden we besparen op energiekosten ook een belangrijk besliscriterium. Techtron heeft ons hierin goed geadviseerd”, vertelt dhr. Hey.

Oplossing

Techtron heeft op beide locaties de installatie verzorgd. “Als LED expert heeft Techtron deskundig advies gegeven over lichtkleur en de verlichtingsinstallatie, die tevens door Techtron is ontworpen. Tijdens het voortraject en de uitvoering verliep de samenwerking vlekkeloos. We hadden regelmatig projectmeetings zodat iedereen op de hoogte bleef van de voortgang”, aldus dhr. Hey. In België zijn de Philips LED Gentlespace en Philips LED Maxos geplaatst en in Nederland de Philips Tube. Deze ledverlichting is uitermate geschikt voor de food industrie.

Voordelen

Op de productielocatie in Nederland vermindert de ledverlichting de CO₂ uitstoot met bijna 50%. Ook wordt er bijna 50% bespaard op de energiekosten. Daarnaast is er in België aanzienlijk minder warmte in het pand en de terugverdientijd is daar rond de 3 jaar. De nieuwe verlichting zorgt er ook voor dat er geen donkere plekken meer zijn en dat geeft een prettig werkomgeving voor het personeel. De werkomgeving is qua verlichting dus sterk verbeterd. Een ander groot voordeel voor SanoRice is dat met de gekozen ledverlichting gebruik kon worden gemaakt van de bestaande armaturen in de productielocatie in Nederland.BEDRIJFSPROFIEL
Bedrijf: Sano Rice
Omschrijving:

The specialist in rice and corn cakes
SanoRice is one of world´s largest private label producers of conventional, organic and Fair-Trade rice, corn and wheat cakes, and other rice and corn snacks.

Website:
www.sanorice.nl

nieuwsbrief