Techtron
Klant login
slider-techtron
  • “Kennis, begrip en vertrouwen” Kennis, begrip en vertrouwen
slider-techtron
U bevindt zich hier: Techtron » Referenties » “Kennis, begrip en vertrouwen”
Deel deze pagina via:
“Kennis, begrip en vertrouwen”

Mark Ipema, Operations Manager, Dishman Netherlands BV

De klant

Dishman Netherlands is onderdeel van de Dishman Groep, een dynamische groep bedrijven die wereldwijd continu service verleent aan de farmaceutische industrie. Dishman Netherlands is vanuit Veenendaal actief op het gebied van marketing/verkoop en productie van onder andere Vitamine D en Cholesterol. Deze organisatie voorziet de farmaceutische industrie van hoogwaardige kwaliteitsproducten en service.

De vraag

Dishman Netherlands wilde een nieuwe fabriek zo snel mogelijk operationeel en geautomatiseerd krijgen. Hiervoor zocht dhr. Ipema een technische dienstverlener met een filosofie die bij het bedrijf paste. “De TechTron Groep lijkt qua organisatie veel op ons. We kunnen door korte lijnen snel schakelen en staan voor goede kwaliteit. Bovendien hebben we eerder prettig samengewerkt, dus we hadden er alle vertrouwen in dat TechTron de fabriek uitstekend zou kunnen automatiseren en aansluiten op bestaande installaties”, vertelt dhr. Ipema.

De aanpak

De nieuwe fabriek is in één jaar gebouwd, een topprestatie van alle betrokken partijen. “Alle processen vonden tegelijkertijd plaats, waardoor er ook van TechTron de nodige flexibiliteit werd verlangd. Kennis, begrip, vertrouwen en teamspirit hebben ervoor gezorgd dat de samenwerking goed verliep”, aldus dhr. Ipema. Noemenswaardig is dat de nieuwe fabriek aan de richtlijnen van ATEX moest voldoen. Dit zijn veiligheidseisen voor een werkomgeving waarbij een explosieve atmosfeer zich kan voordoen. Door het gebruik van ATEX gecertificeerde componenten, is er een gezonde en veilige werkomgeving gecreëerd.

De oplossing

De afdeling Industriële Automatisering van de TechTron Groep heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan dit project. Na het verkrijgen van de opdracht is er zo snel mogelijk gestart met een plan voor de techniek in de fabriek. Er is zoveel mogelijk geautomatiseerd en ook de procesbewaking is naar een hoger plan getrokken. Op een centraal punt hangt nu een groot bedieningspaneel dat volledig overzicht over de fabriek geeft. Dit bedieningspaneel is ATEX gecertificeerd.

De voordelen

De oude fabriek was nog volledig manueel. Doordat het nu grotendeels is geautomatiseerd, is er minder mankracht nodig. Wel bepaalt een operator nog steeds zelf wanneer processen starten of stoppen. Processen en proceswaardes worden nu gemonitord op een snelle en overzichtelijke manier via het bedieningspaneel. Daarnaast zijn er overal indicators aanwezig in de fabriek om lokaal de temperatuur, druk, flow en debiet te kunnen aflezen. Dhr. Ipema: “Dit is een enorme vooruitgang. Het maakt een complex proces met één blik inzichtelijk”.

BEDRIJFSPROFIEL
Bedrijf: Dishman Netherlands
Omschrijving:

Dishman is a global, dynamic group of companies offering a continuum of services to the pharmaceutical industry. We are a global outsourcing partner for pharmaceutical companies, offering a portfolio of products and development, scale-up and manufacturing services. 

Website:
http://www.dishman-netherlands.com/

nieuwsbrief