Techtron
Klant login
slider-techtron
  • techtron-68
slider-techtron
U bevindt zich hier: Techtron » Referenties » "TechTron heeft geprobeerd ons zoveel mogelijk te ontzien"
Deel deze pagina via:
"TechTron heeft geprobeerd ons zoveel mogelijk te ontzien"

VILICUS, die eengezinswoningen, appartementen en onroerend goed in Veenendaal verhuurt, heeft besloten om elektrisch te gaan rijden.

Elektrisch rijden
Doordat er steeds meer CO2 in de atmosfeer komt verandert het klimaat: de aarde wordt warmer. Daarom zijn er internationale afspraken gemaakt om de uitstoot van CO2 te beperken. Elektrisch rijden kan daar een bijdrage aan leveren. Ook voor andere milieuproblemen zijn elektrische auto’s een uitkomst.

Elektrische auto’s produceren geen stikstofoxiden en geen fijnstof en dat is met name in binnensteden en op drukke trajecten een groot voordeel. Bovendien veroorzaken elektrische auto’s minder geluidshinder.

Vraag
VILICUS heeft voor drie elektrische Mitsubishi Outlanders gekozen. Deze outlanders worden via een oplaadpaal geladen. Dhr. Veenendaal: “We wilden graag een laadpaal thuis en een tweevoudige voor op kantoor, zodat twee werknemers tegelijk hun auto kunnen opladen. Hiervoor zochten we een deskundig bedrijf. TechTron heeft in het verleden meerdere duurzame projecten voor ons uitgevoerd, dus we wisten bij wie we moesten zijn.”

Aanpak
Doordat de auto’s elektrisch worden opgeladen, heeft VILICUS inzicht in de kostenverrekening. Tijdens de installatie is er een extra kWh meter in de meterkast geplaatst, zodat maandelijkse kosten kunnen worden verrekend. Bij de plaatsing waren graafwerkzaamheden noodzakelijk waarvan VILICUS enige hinder kon ervaren. “TechTron heeft geprobeerd ons zoveel mogelijk te ontzien en was zo slim om alvast een lege mantelbuis in de grond te plaatsen, zodat er in de toekomst relatief eenvoudig en snel nieuwe laadpalen geplaatst kunnen worden”, vertelt dhr. Veenendaal.

Oplossing
TechTron is dealer van EV-Box, zij hebben inmiddels 12.000 laadpalen en laadzuilen geplaatst. Deze laadpalen zijn eenvoudig en veilig in gebruik. De EV-Box is modulair opgebouwd, hierdoor is hij eenvoudig en snel te installeren en makkelijk in service en onderhoud. Gebruikers kunnen het laadpunt activeren met hun laadpas, mobiele telefoon, drukknop of sleutel. Tijdens het laden is de stekker in het laadstation vergrendeld.

Voordelen
Dhr. Veenendaal: “Het is fijn om niet meer afhankelijk te zijn van benzinestations. Daarnaast ben ik erg tevreden over de kwaliteit van de EV-Box en de geleverde service van TechTron. Ze denken met je mee en zijn deskundig. Ik hoop in de toekomst nog meer laadpalen nodig te hebben en zal dan zeker weer contact met ze opnemen.”

BEDRIJFSPROFIEL
Bedrijf: Vilicus Beheer B.V.
Omschrijving:

VILICUS, die eengezinswoningen, appartementen en onroerend goed in Veenendaal verhuurt, heeft besloten om elektrisch te gaan rijden.

Website:

nieuwsbrief