De Gemeente Veenendaal had behoefte aan een specifieke bovengrondse voedingskast om de marktkooplieden van energie te voorzien.

De afdeling Industriële Automatisering ontwikkelde, in samenwerking met de afdeling Paneelbouw, een marktkast waarbij de spanningsverdeling en afzekering in een separaat kastdeel verwerkt zijn. Arian van Elst, Projectleider TechTron licht het project toe: “Deze scheiding biedt bescherming wanneer de stekkers in de stopcontacten worden gestoken of eruit gehaald worden. Veiligheid wordt op deze wijze gegarandeerd.”

“De marktkast is beschikbaar in ieder gewenste Ralkleur en wordt geheel op klant specificatie ontworpen en gebouwd. Ook biedt TechTron de mogelijkheid dat de kast geleverd wordt met een deel voor de energieleverancier en bemetering. De kast wordt in een hoogwaardig aluminium ontworpen en is afgewerkt met een speciale coating. Hiermee bereiken we dat de kast corrosiebestendig is. De aparte kabeluitvoer zorgt voor veel gebruiksgemak, omdat de marktkooplieden een afzonderlijke toegang hebben tot de aansluitingen”, aldus Arian van Elst.

“De marktkooplieden zijn zeer tevreden over het resultaat en de gebruiksvriendelijkheid. Tijdens het proces werden we regelmatig op de hoogte gehouden over de vorderingen en we hebben voor de plaatsing nog een bezoek aan de werkplaats gebracht. Dit heeft ertoe geleid dat de marktkast volledig naar wens van de Gemeente Veenendaal is opgeleverd en we deze kast als standaard markt- en evenementenkast gebruiken. TechTron is een flexibele partner en altijd bereid om mee te denken in mogelijke oplossingen”, vertelt dhr. van der Tuin. Inmiddels heeft TechTron een groot aantal marktkasten conform klant specificaties ontworpen, gebouwd, geleverd en geplaatst.