Inventarisatie en advies

Samen met u brengen wij uw machinepark in beeld en zorgen wij voor de juiste archivering van de bijbehorende documentatie. Vervolgens maken wij een advies voor inspectie en onderhoud van uw machinepark. Wij verzorgen een spare parts overzicht voor u en zorgen dat u over de juiste voorraad van de toekomstige benodigde onderdelen beschikt.

Thermografie

Met onze warmtebeeldcamera brengen wij aanlopende overbrengingen, overbelaste lagers, aandrijvingen en slechte verbindingen snel in beeld. De warmtebeeldcamera maakt tweedimensionale warmtebeelden en bepaalt nauwkeurig de temperatuurverdeling in uw aandrijving, besturing en/of installatie. Dit alles terwijl uw installatie gewoon in bedrijf kan blijven. Hotspots komen direct aan het licht.

Trillingsdiagnose

Elke roterende installatie genereert een uniek trillingspatroon. Een diagnose van dat patroon kan een duidelijke uitspraak geven over de werking en conditie van een nieuwe, bestaande of gereviseerde installatie. De TechTron Groep heeft de kennis en ervaring om deze diagnose op de juiste wijze uit te voeren en te interpreteren.

Elektrische metingen

Door het uitvoeren van een elektrische meting zijn wij in staat om de conditie van de wikkeling, cruciaal onderdeel van uw elektromotor of generator, te monitoren. Op deze wijze komen mogelijke defecten in een vroeg stadium naar voren.

Continuïteit en betrouwbaarheid

Door toepassing van bovenstaande technieken of een combinatie hiervan kan het tijdstip van een benodigd preventief onderhoud worden bepaald en plannen we de gepaste acties. Op deze wijze zijn wij in staat de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de machine en/of aandrijving te garanderen.