Engineering

Veel projecten beginnen met één van de bovenstaande vragen en feitelijk is dat het begin van de engineeringsfase. Onze Technisch adviseurs gaan graag met u in gesprek, om uw gebruikerswensen zo goed mogelijk op papier te zetten. Vervolgens gaan onze engineers aan het werk om van deze wensen een functioneel ontwerp (FDS) te maken. Mocht het nodig zijn dan gaan we nog een niveau dieper en ontwerpen we ook nog een technisch ontwerp (TDS).

Hardware engineering

Tijdens het engineeren van het functioneel- en technisch ontwerp begint ook de hardware engineering. Hier bepalen we welke hardware het best past bij uw oplossing. Dit ontwerp tekenen we uit in E-plan P8 of E-Plan ProPanel. Deze tekeningen zijn de basis voor de besturingskast die in onze eigen paneelbouw gemaakt wordt.

Software engineering

Onze software engineers zijn bekend met alle bekende merken PLC-, HMI- en SCADA oplossingen. We programmeren zoveel mogelijk met modulaire software blokken. Hierdoor kunnen we snel en effectief programmeren maar is ook het zoeken van storingen eenvoudiger. Wanneer de software gereed is wordt deze in onze werkplaats of bij de machinebouwer getest door middel van een Factory Acceptance Test (FAT). Als deze succesvol is afgerond kan de besturing of machine naar de eindklant getransporteerd worden.

In bedrijf stellen

Onze industriële automatiseringsmonteurs zorgen ervoor dat de machine bij de eindklant vakkundig wordt geïnstalleerd.  Na de installatie voeren zij ook de I/O test uit, waarbij gecontroleerd wordt of alle sensoren goed zijn aangesloten en de draairichting van de motoren juist is. Vervolgens wordt de betreffende applicatie in bedrijf gesteld. De machine of productielijn wordt in zijn geheel getest in de daadwerkelijke omstandigheden. We leggen de uitkomsten van deze testen vast in een Site Acceptance Test (SAT) formulier. Nu kan de applicatie in productie.

Nazorg en service

Nadat de applicatie is opgeleverd kan het altijd zijn dat we in de praktijk tot de conclusie komen dat sommige zaken anders of efficiënter kunnen. In de nazorg fase kunnen we in overleg deze wensen nog aanpassen of verbeteren.