Sanorice in het kort
“SanoRice is een producent van rijstwafels. Sanorice produceert onder private label voor bekende en minder bekende merken. Het bedrijf heeft fabrieken in Veenendaal, Italië en België.”

De doelstelling van SanoRice: groeien
“In 1998 ontstond het huidige SanoRice. Het bedrijf telde toen 35 mensen. In 2006 bouwden we een fabriek in Italië. Twee jaar later namen we een Belgische producent over. Inmiddels staan er 330 mensen op de loonlijst. Groeien is een doel voor SanoRice. We zijn de nummer 1 van de wereld op rijstwafelgebied en dat willen we blijven.”

Flexibiliteit cruciaal
“Onze productielijnen moeten uitermate flexibel zijn. We moeten op elk moment voor elke klant kunnen produceren.”

De uitdaging: groeien én flexibel blijven
“Door de snelle groei moeten we onze productiecapaciteit voortdurend uitbreiden. Als je dat doet op bestaande locaties, is de situatie in technisch opzicht niet altijd ideaal. De creativiteit van je installatiebedrijf is dan heel belangrijk. Alleen met een slimme besturingstechnische oplossing houd je controle op alle installaties. TechTron verrast ons in dat opzicht steeds weer met haar ideeën en oplossingen.”

Een relatie van een kwarteeuw
“We werken al tientallen jaren samen met TechTron. En het mooie is: toen ik in 1989 begon als storingsmonteur, had ik contact met dezelfde mensen bij TechTron als nu! We hebben een vaste contactpersoon die ons bedrijf door en door kent en aan een half woord genoeg heeft. Als we een vraag hebben, leggen we die bij hem neer. De contactpersoon zorgt dat het op de goede plaats terecht komt. TechTron ontwikkelt de besturingstechniek voor onze machines, legt e-installaties aan, doet het onderhoud en lost storingen op.”

Een paar wapenfeiten
“Toen we in 1998 ons huidige pand in Veenendaal bouwden, deed TechTron alles. De elektrotechniek en de besturingstechniek. Ze zijn ook goed in het speciale werk. In 2000 haalden we samen met hen een complete machine-inventaris uit Amerika naar Nederland. Zij bouwden de machines om van 110 naar 220 Volt en kregen de productielijn weer aan de praat. In Italië bouwden we een compleet nieuwe fabriek. TechTron maakte het elektro- en besturingstechnische ontwerp en leverde alle componenten. Met een paar mensen hebben ze de installatie ter plaatse begeleid. Via een SCADA kunnen we vanuit Veenendaal de installatie beheren. Op dit moment is TechTron betrokken bij de bouw van een nieuwe productielijn in België.”

Zo is TechTron
“TechTron stelt voortdurend nieuwe technologie aan ons voor. Ze zorgen dat we bijblijven en komen zelf met ideeën. Daarbij blijven ze wel constructief, zeer constructief denken. Het is ook gewoon plezierig samenwerken. Niet alleen tussen mijn contactpersoon en mij, maar ook tussen onze technische mensen en de medewerkers van TechTron. De culturen passen bij elkaar. Afspraak is afspraak. Dat maakt TechTron tot een betrouwbare partij.”

De 4 K’s voor SanoRice
“De K van kwaliteit en de K van kennis hebben alles met elkaar te maken. De medewerkers van TechTron hebben kennis en denken actief mee. Dat ervaar ik als kwaliteit. Natuurlijk is de kwaliteit van hun werk ook goed, anders werkten we niet al zolang met elkaar samen. Ook de K’s van klantgericht en de kracht van samenwerking horen bij elkaar. TechTron is heel klant- en servicegericht. Ze staan 24/7 klaar voor ons!”