Carbogen Amcis produceert en verkoopt Vitamine D producten en cholesterol. De Vitamine D producten worden gebruikt voor farmaceutische doeleinden. Cholesterol en verwante producten worden gebruikt in geneesmiddelen, cosmetica, techniek en als supplement voor de voeding van schaaldieren.

Centraal in het productieproces staat de verwerking van schapenwolvet, wat tegenwoordig niet meer uit de streek komt, maar wordt geïmporteerd uit Nieuw-Zeeland.

Voor het nieuwe tankenpark werd de TechTron Groep benaderd voor zowel de gebouwgebonden-, de elektrische- en de procesinstallaties Daarnaast hoorde ook de integratie van het tankenpark in de huidige besturing tot de scope van het project.

Omdat de implementatie van verschillende deelprocessen tegelijk plaatsvond, was een maximale flexibiliteit noodzakelijk voor zowel TechTron als eigen productiemedewerkers en overige betrokken partijen.

Het nieuwe tankenpark van Carbogen voldoet aan de ATEX richtlijnen. Dit zijn veiligheidseisen voor een omgeving waarbij een explosieve atmosfeer zich kan voordoen. Door het gebruik van ATEX gecertificeerde componenten en aanleg van de elektrische installatie volgens de ATEX richtlijnen, voorziet dit tankenpark daarmee in een nog veiligere opslag van chemische hulpstoffen met vergaande maatregelen ten aanzien van brandveiligheid en bodembescherming.

In dit nieuwe gedeelte van de fabriek heeft TechTron nu de besturing voor ruim 20 (deel)processen gerealiseerd. Dit gebeurt door zowel centrale als -decentrale besturingen die allemaal via het industriële netwerk met elkaar verbonden zijn. Op, voor de procesoperators, strategische punten zijn met HMI panelen bedienlocaties gecreëerd. Hiermee is de installatie eenvoudig te bedienen en te bewaken. Daarnaast vindt uitgebreide monitoring plaats van procesgegevens zoals niveaumetingen, temperaturen, bedrijfs- en alarmmeldingen.

TechTron is trots en dankbaar dat we een bijdrage mochten leveren aan een stukje groei en ontwikkeling van Carbogen Amics.