Een woongebied met een lage woondichtheid als overgang van Veenendaal-Oost naar het natuurgebied De Groene Grens. Een rustiek landschap met bijzondere flora en fauna. De architectuur van de woning is opgebouwd uit een rustig kleurenpalet met natuurlijke materialen. De sfeerbeleving is stoer, wat passend is in de landelijke omgeving. Een droomhuis dat zowel uiterlijke hoogtepunten als praktische gemakken moest bevatten.

De TechTron Groep werd benaderd om samen met de bewoners voor het beste eindresultaat te gaan en daarbij rekening houdend met het langer zelfstandig wonen. Veiligheid, comfort, flexibiliteit en design waren hierbij de uitgangspunten. Voor de werking van de elektrotechnische installatie is daarom gekozen voor een Domotica systeem gebaseerd op het KNX protocol. Hiermee kunnen vele functies worden geautomatiseerd en zijn er in de toekomst voldoende mogelijkheden aanwezig om extra functionaliteit te integreren. De verlichting en vloerverwarming zijn op dit moment met moderne tasters te bedienen. Een koppeling met de warmtepomp zorgt voor verwarmen en koelen en een koppeling met de alarmcentrale zorgt bij inbraak voor het volledig aansturen van de verlichtingsinstallatie.

Het verlichtingssysteem is uitgevoerd met centrale KNX/DALI drivers, dit heeft het voordeel dat alle verlichtingsarmaturen afzonderlijk zijn aan te sturen. Iedere ruimte is flexibel in de gewenste lichtsterkte. Met een conventionele installatie waren de bewoners zeer beperkt geweest in de mogelijkheden van schakelen, latere uitbreidingen en/of aanpassingen. In situaties waar je veel opties moet kunnen open houden, is KNX een ideale oplossing.

De mogelijkheden zijn daardoor oneindig.

[Om privacy redenen is de naam van de bewoners veranderd]