De afgelopen maanden is onder andere chef-monteur René Krosse, druk bezig geweest bij Facédo. “Een prachtig project en zo divers want alles waar een draadje aan zit hebben wij mogen verzorgen” vertelt René met een glinstering in zijn ogen. Facédo heeft een groei doorgemaakt waardoor er behoefte ontstond naar meer opslagcapaciteit. Uiteindelijk is gekozen om zowel meer opslag als ook meer kantoorruimte te creëren. Opdrachtgever Hardeman uit Veenendaal heeft de totale elektrotechnische installatie bij TechTron ondergebracht.
 

Wat maakte dit project bijzonder?

De toegepaste technieken KNX in combinatie met DALI ten behoeve van het managen van de elektrotechnische installatie maakt dat het gebouw slim is. Door de gebruikte software is via de app alles te bedienen, ook vanaf afstand. De bijeenkomstruimte is voorzien van een groot scherm van 5 m bij 1,5 m netjes weggewerkt in het plafond. Met één druk op de knop via het KNX systeem, komt het scherm naar beneden en past de multifunctionele verlichting zich aan. Al deze technologische slimmigheden die TechTron mocht realiseren, maakt dat dit een bijzonder project. Zowel de architect als de opdrachtgever zijn vanaf het begin tot het eind actief betrokken geweest bij de bouw van het pand met oog voor unieke details. Bij TechTron weten we dat het verschil in de kleine details zit, en doen we ons werk met passie voor perfectie. En dat gaat ver, zo ver dat zelfs de witte onderbakken van de noodverlichtingsarmaturen in de kleur van het plafond worden gespoten. Door focus op kwaliteit en onze nauwgezette aandacht voor elk aspect van het project, is het een prachtig pand geworden.

Wat heeft TechTron bij Facédo uitgevoerd?

René Krosse: In het kort? Alles op het gebied van elektrotechniek! Zo hebben wij het gehele gebouw voorzien van kabelgoten en de gewenste verlichtingsinstallatie. De collega’s van de paneelbouw hebben de hoofd- en onderverdelers in onze eigen werkplaats samengesteld. Vervolgens heeft René deze, samen met zijn collega’s, ter plaatse geïnstalleerd. Het hele gebouw is voorzien van diverse CAT 6A data-aansluitpunten en aangesloten op de diverse patchkasten door het hele gebouw.

Het kantoor is voorzien van een moderne luxe inrichting waarvoor wij diverse vloerpotten hebben gemaakt in de dekvloer om zo de werkplekken van voldoende wandcontactdozen en data aansluitingen te kunnen voorzien. Hierna is gestart met de installatie van het kantoor. De vloerleidingen en werkplekvoorzieningen aangelegd en zijn de vloerpotten afgesteld. Vervolgens werd gestart met de afmontage en het inbouwen van alle armaturen. De verlichting, waarvan een gedeelte is uitgevoerd Philips Hue, en is gekoppeld aan de KNX-installatie. De verlichting is aangesloten op het DALI systeem waarmee je de verlichtingsinstallatie ‘smart’ maakt. Zo kunnen collega’s met hun telefoon of tablet de armaturen aan-, uitzetten en eventueel dimmen naar het gewenste lichtniveau.

Uiteraard is het nieuwe pand duurzaam gebouwd en is het energieneutraal. Hiervoor is het dak door ons voorzien van 360 zonnepanelen en hebben we deze aangelegd met de benodigde voedingskabel, hoofdschakelaar en omvormers. De panelen zijn aangesloten op het netwerk waardoor de data uit te lezen is. Op het parkeerterrein zijn 4 laadpalen met 8 aansluitingen 11KW geleverd en gemonteerd. Ter afronding is de benodigde NEN 1010 inspectie uitgevoerd door onze inspecteur.

Vanaf het allereerste concept tot aan de laatste handeling, hebben we ons volledig ingezet om elk aspect van dit project met uiterste zorg en precisie uit te voeren. Het project daagde ons uit om creatief te zijn en onze technische kennis maximaal in te zetten. Wat dit project zo bijzonder maakt, is niet alleen het schitterende eindresultaat, maar ook het proces dat we hebben afgelegd om daar te komen. We hebben samengewerkt als een hecht team, waarbij iedereen met zijn unieke expertise heeft bijgedragen aan het grotere geheel. Dat is alleen mogelijk als toewijding, creativiteit en teamwork samenkomen.

Facédo Velp 1