Vraag

De vraag van de klant was om de huidige aandrijvingen te vervangen. Deze waren door de zware omstandigheden en levensduur aan het einde van hun levenscyclus. Tevens waren de originele aandrijvingen niet meer leverbaar.

Aanpak

Door op locatie de toepassing, gebruik en de behoefte van de klant in kaart te brengen was TechTron in staat om een passende oplossing te adviseren.

Oplossing

De uitdaging lag vooral op het gebied van de omgevingstemperatuur van 100 graden Celsius, de beperkte inbouwruimte, de luchtvochtigheid en de uitgaande tapse as ten behoeve van een ventilator met een doorsnede van circa 4 meter. Wij hebben zowel de motor als de reductor op cruciale punten, in onze eigen werkplaats passend kunnen maken.

Resultaat

Na een uitgebreide testperiode kunnen we vaststellen dat deze aandrijving weer geheel voldoet aan de gestelde eisen. Door deze oplossing heeft onze klant weer een aandrijving die weer jaren mee kan.

Omdat TechTron alles in eigen beheer doet, konden we snel leveren voor een aantrekkelijke prijs. Zowel de klant als TechTron zijn dan ook erg tevreden met deze maatwerkoplossing.