Vraag

Het leveren van een groot aantal besturingspanelen voor een gefaseerd nieuwbouwproject met een strak leveringsschema, beperkte ruimte qua afmetingen voor de besturingskast en hoge kwaliteitseisen. Daarnaast de wens voor minimale installatiewerkzaamheden op locatie.

Aanpak

Voor dit project was het noodzakelijk om een standaard conceptoplossing te ontwerpen. Met dit nieuwe concept was het mogelijk om alle varianten aanwezig in het project te realiseren. Door ook het installatiedeel te standaardiseren werd dit gedeelte eenvoudiger.

Oplossing

De grootste uitdaging bleek de beschikbare ruimte voor de besturingskast. Door gebruik te maken van een smalle hoge uitvoering, een beperkt aantal compacte componenten, was het mogelijk om alles in een beperkte ruimte te plaatsen zonder compromissen te hoeven doen aan de kwaliteitseisen. Door in het ontwerp uit te gaan van bekabeling met standaardlengtes was het mogelijk om deze te prefabriceren. Dit zorgt voor een minimalisering van de installatiewerkzaamheden op de eindlocatie. Door het geheel ook te voorzien van stekkerbare verbindingen maakte het aansluiten eenvoudiger met daarbij een kleinere kans op fouten.

Resultaat

Het gehele project is nu sneller te realiseren tegen lagere kosten. Dit zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit en kwaliteitseisen. Ook was het mogelijk om binnen de gestelde begroting te blijven. Het gehele project is ondergebracht in een compact engineeringsdocument. Er is nu één A3 tekening die te gebruiken is voor elke besturingskast in het werk. Je hebt dus altijd de juiste set tekeningen voor de installatie. Een mooi project met een mooi eindresultaat en natuurlijk het belangrijkste; “Een zeer tevreden klant” Op naar de volgende uitdaging!